Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νίκη εντός έδρας στην πρεμιέρα για τις Κροκεές 3-1 τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς

Κακό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής για την ομάδα του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς , αφού στο γήπεδο της Σκάλας Λακωνίας ηττήθηκαν με 3-1 από την ομάδα τον Α.Ο. Κροκεών. Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 11 πμ.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με σουτ του Σπηλιωτόπουλου στος 34ο λεπτό, όμως η ομάδα της Κεφαλονιάς στο 45΄ με κεφαλιά του Αντωνάτου ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Χρηστάκος με πλασέ στο 56΄ έδωσε προβάδισμα στις Κροκεές (2-1), ενώ στο 90΄ ο Πριφτάκης με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν με εννέα παίκτες το παιχνίδι λόγω αποβολής του Μπιρμπίλη στο 69΄ και του Γρηγορακάκη στο 81΄.
ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ: Μωϋσιάδης, Βόχαλης, Χριστόπουλος (18΄ λ.τρ. Γρηγορακάκης), Ντούρο, Σπηλιωτόπουλος, Μπιρμπίλης, Λεϊμονίτης, Γουρδομιχάλης, Νικολακάκης (55΄ Πριφτάκης), Χρηστάκος, Δαβιλάς (66΄ Μένεγας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Καραΐσκος, Τζωρτζάτος, Λουλούδας, Περιβολάρης, Καλαφάτης, Λαμπρόπουλος (76΄ Κανάκης), Μπζάρογλου (60΄ Μιρτσέκης), Φωκάς, Τούρλας (66΄ Κουτεντάκης), Αντωνάτος, Βουκελάτος.

Διαιτητες : ΓΚΟΒΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Α ΒΟΗΘΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ
Β ΒΟΗΘΟΣ : ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΟΣ από την ΕΠΣ Αρκαδίας

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μας είπανε...

Μας είπανε: Διάβασε, βάλε το κεφάλι κάτω, λεφτά για φροντιστήρια δεν έχουμε, διάβασε να περάσεις σε μια καλή σχολή κι άσε εμάς να δουλεύουμε για σένα παιδί μου, να γίνεις μια μέρα η περηφάνια μας.

Μας είπανε: Πέρασες σε μια δύσκολη σχολή και θέλει κόπο να πάρεις πτυχίο. Σεβασμός, υπακοή, διάβασμα, προθυμία, δουλειά και δώσε δύο φορές το μάθημα για να περάσεις με καλό βαθμό, δεν ξέρεις ακόμα από «λυμένα θέματα»,«φροντιστήρια» που σου γράφουν πτυχιακές, πλήρωνε πατέρα και φέτος το χωράφι δεν έδωσε πολύ καρπό.


Μας είπανε: Τρέξε να τελειώσεις νωρίς τις εξετάσεις, να ορκιστείς , να δηλώσεις σε επετηρίδα πριν τους άλλους. Τρέξε για να μπορείς να ονειρευτείς, για να ελπίζεις ότι κάποια στιγμή πια η μάνα σου θα χαρεί τον πρώτο σου μισθό.

Μας είπανε: Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τέτοιο δυναμικό στη χώρα μας, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ήθος στη γενιά μας, που παλεύουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, κουράγιο- δούλευε σε άσχετες δουλειές και σε λίγο θα διοριστείς. Όχι, μη σκύβεις, μην προσκυνάς, μη φιλάς κατουρημένες ποδιές, θέλουμε μια νέα γενιά αδιάφθορη.
Μας είπανε: Περίμενε. Πάρε τώρα κάποιες ώρες να δουλεύεις για να... μη γίνεις ένας αριθμός σε στατιστικές, για να μη σε βλέπει η γειτονιά στο σπίτι, για να μπορούν οι γονείς σου να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή, να μη νιώθουν τα αρθριτικά και τα χρόνια να χτυπάνε παρόν. Για να μην αισθάνεσαι ανίκανος. Για να μη σε βαρύνει η ντροπή που μόνο οι ικανοί έχουν.

Μας είπανε: Άκυρο. Άκυρο το πτυχίο σου και τα χρόνια των εξετάσεων. Ακυρώνω το σύστημα αξιολόγησής σου, τα χρόνια, τον κόπο, τα όνειρα, την υπομονή σου. Εξετάσεις και πάλι αν θέλεις. Πρέπει να πλουτίσουν φροντιστήρια, εκδοτικοί οίκοι, υπουργοί, πολιτικοί , σκιές, συμφέροντα.


Μας είπανε: Δεν είσαι μαζί μας, άρα είσαι εναντίον μας. Ούτε για 4 ώρες δουλειάς χωρίς ασφάλιση δεν είσαι ικανός. Άχρηστε!

Και περνάνε τα χρόνια κι εσύ στη γωνία να καπνίζεις το ένα τσιγάρο μετά το άλλο κι είναι κάθε μέρα ο καπνός πιο πικρός και το στόμα σου φαρμάκι και να κοιτάς μικρά παιδιά με καθόλου ή πολύ λιγότερα προσόντα από σένα να δουλεύουν (αυτοί, οι περί-του-κόμματος), μα γιατί μένουν και υπομένουν τόσα χρόνια χωρίς κανονικό μισθό και ασφάλιση; Κάτι ξέρουν;

Μας είπανε: Ακύρωσα το πτυχίο σου, τα μεταπτυχιακά , τις εξετάσεις σου, τις αξίες που μεγάλωσες, τους διαγωνισμούς που κατέθεσες χαρτιά, οι περί -του-κόμματος εδώ και 5 χρόνια δουλεύουν ακόμα, ο πατέρας έφυγε, δεν πρόλαβε να σε δει τακτοποιημένο, με το τσαπί στο χέρι έφυγε κι εσύ ακόμα να παλεύεις, να πάρω και ECDL, και ειδίκευση και κάτι ακόμα και κάτι ακόμα ...;.

Και βρωμάει ο τόπος, τι μπόχα αυτός ο τόπος βγάζει.


Μας είπανε: Άκυρη η πατρίδα που μεγάλωσες. Είναι άλλη. Μια χώρα σάπια, βρωμερή και άθλια κι εσύ δεν είσαι τέτοιος. Δεν ανήκεις εδώ, ακούς; Δεν ανήκεις.

Η μητέρα ακόμα περήφανη για σένα. Έστω κι αν δυο βαθιές ρυτίδες δίπλα στα χείλη κρύβουν όσα δεν τόλμησε να πει.

Και βαραίνουν στην ψυχή σου αυτές οι ρυτίδες, δεν ξέρεις πόσο βαραίνουν..


Ρε φίλε, αυτή η χώρα δε με χωράει.

Δε με αντέχει.

Δε μου αξίζει.

Αυτή τη χώρα δεν τη θέλω.



ΥΓ. Με αφορμή άρθρο σχετικά με την επικείμενη νομιμοποίηση όσων φυτεύτηκαν σε οργανισμούς μέσω stage.


http://logia.pblogs.gr/2010/09/mas-eipane.html#ixzz0zgniB38J

The PIN PROJECT: Κάρφωσε τα κακώς κείμενα των ελληνικών δρόμων

ΔΗΜΑΡΧΟΙ κ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ακούτε?? Οι πολίτες σας "μιλάνε"!

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και εκατοντάδων εθελοντών από το χώρο της οδικής ασφάλειας, εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες μια σημαντική προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο, με στόχο τον εντοπισμό των πολλών «κακώς κειμένων» στους δρόμους και την άσκηση πιέσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση για την άμεση «θεραπεία» των παγίδων που μπορούν κάλλιστα να μας στείλουν στον άλλο κόσμο...

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών εδώ μετράει!
Όταν πέρυσι τέτοια εποχή το Technoλογείν ξεκινούσε το «ταξίδι» του στο χώρο του Διαδικτύου, στο κείμενο θέσεων που το «προλόγιζε» έγραφα πως δεν μας χρειάζεται άλλος ένας γκρινιάρης, που θα φωνάζει συνέχεια για όσα στραβά και ανάποδα βλέπει γύρω του.
Αντί, λοιπόν, να επισημαίνει τα κακώς κείμενα (και είναι μύρια, δυστυχώς...) αυτή η στήλη προτίμησε εξ αρχής να προβάλει την ιδέα, τη δράση και την καινοτομία κάποιων που τόλμησαν να ταράξουν τα νερά.
Κι ήταν παράξενη η σύμπτωση, ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο Κώστας Εφήμερος - εκδότης του msfree.gr, του vortal για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό - να μου λέει κι αυτός πως η γκρίνια δεν οδηγεί πουθενά, προσθέτοντας πως αν θέλουμε να γίνει κάτι, σχετικά με την κακή κατάσταση των δρόμων τους οποίους χρησιμοποιούμε καθημερινά, πληρώνοντας τα προβλήματά τους με χρήμα και αίμα, θα πρέπει να αυτο-οργανωθούν οι πολίτες και να αναλάβουν δράση στη θέση των αρμοδίων, που δεν το έχουν κάνει ως τώρα.
Άριστο παράδειγμα, η περίπτωση του «Pin it» (ή, «κάρφωσέ το», αν προτιμάτε τη μεταγλώττισή του στα ελληνικά), της πρωτοβουλίας με στόχο την επισήμανση των επικίνδυνων σημείων στο οδικό δίκτυο (αλλά και στα πεζοδρόμια) των πόλεων όλης της Ελλάδας, με τελικό αποδέκτη την τοπική αυτοδιοίκηση, που - τις περισσότερες φορές - είναι αρμόδια για τη συντήρησή τους.
Παράπονα και αναφορές
«Τα παράπονά σου στο δήμαρχο» λέει η παλιά, καλή λαϊκή ρήση κι αυτό...ακριβώς κάνουν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το msfree.gr, που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, βάζοντας το πρώτο το κύρος του και τους εκατοντάδες οργανωμένους εθελοντές του και το δεύτερο την τεχνογνωσία και το μεράκι του, για να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Το βασικότερο συστατικό, όμως, παραμένει η λαϊκή συμμετοχή.
Πριν η «φωνή λαού» εξελιχθεί σε «οργή Θεού», ως αποτέλεσμα της εθνικής αγανάκτησης για την κατάσταση των δρόμων, μπορεί να βρει μια άλλη, πιο δημιουργική διέξοδο: ο καθένας μας μπορεί να επισημάνει τα σημεία που θεωρεί επικίνδυνα για την ασφάλεια των οδηγών (αλλά και των πεζών) στο δρόμο του, τη γειτονιά του, την πόλη του.Η βασική οθόνη πρόσβασης του Pin It εκτός από ιδιαίτερα ελκυστική, είναι πρακτική και φιλική προς τον χρήστη. Οι γνωστοί ψηφιακοί χάρτες της Google (για την Αθήνα, στο παράδειγμά μας) του επιτρέπουν να εντοπίσει εύκολα και γρήγορα τα σημεία που θέλει να «καρφώσει» ως επικίνδυνα. Οι οδηγίες σχετικά με το πώς θα το κάνει είναι απλές, οι κατηγορίες προβλημάτων είναι κωδικοποιημένες, ενώ υπάρχει και χώρος για μια μικρή επισήμανση, αν χρειάζεται.
Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος: στους (παρεχόμενους δωρεάν, ελέω Google) ψηφιακούς χάρτες των ελληνικών πόλεων, που υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.msfree.gr/pin, θα εντοπίσει αυτά τα σημεία και θα τα «καρφώσει» με μια μπλε, κίτρινη ή κόκκινη (ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας που θεωρεί ότι έχουν) ηλεκτρονική «καρφίτσα».
Απ' αυτό το σημείο ξεκινάει ο ρόλος των εκατοντάδων ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών που, οργανωμένοι σε ομάδες ανά δήμο, ελέγχουν την ορθότητα των καταγγελιών, φωτογραφίζουν κάθε πρόβλημα και συντάσσουν τη σχετική αναφορά.
Ο επικεφαλής τους έχει το πρόσθετο καθήκον να συγκεντρώσει τις αναφορές από τις αυτοψίες σε μια περιοχή και να τις τυπώσει σε τεύχος, το οποίο παραδίδεται στον αρμόδιο δήμαρχο ώστε να φροντίσει για το αυτονόητο, δηλαδή να αναλάβει δράση με τις τεχνικές υπηρεσίες ή τους υπεργολάβους του και να επισκευάσει λακκούβες, να συντηρήσει προβληματικά οδοστρώματα, να κλαδέψει δέντρα που κρύβουν STOP, να ενισχύσει το φωτισμό ή να καθαρίσει τις πινακίδες από τα αυτοκόλλητα, αποκαθιστώντας την ασφάλεια του δρόμου στα συγκεκριμένα σημεία.
Η διαδικασία δεν εξαντλείται, βέβαια, στην υπόδειξη - περιλαμβάνει, επίσης, την παρακολούθηση των εργασιών και την επαλήθευση της αποκατάστασης, που αποδεικνύεται πάλι με φωτογραφίες.
Οι δήμαρχοι που θα τείνουν «ευήκοον ους» και θα φανούν αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων (ως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα του εγχειρήματος), θα βραβεύονται από τους συντελεστές του «Pin it» και θα προβάλλονται ως παράδειγμα προς μίμηση.
Το στοιχείο της άγνοιας
Στόχος της προσπάθειας είναι, προφανώς, η άσκηση οργανωμένης πίεσης στις τοπικές αρχές για τη «θεραπεία» των προβλημάτων. Γιατί, άλλο είναι να εμφανίζονται στις υπηρεσίες του δήμου ή και στον ίδιο το δήμαρχο δυο-τρεις διαμαρτυρόμενοι δημότες κι άλλο να εμφανίζονται κάποιες δεκάδες, όλοι εν δυνάμει ψηφοφόροι...
Η φωνή των πολλών πάντα είναι δυνατότερη, όπως μας επεσήμανε ο συντονιστής του δικτύου εθελοντών του Pin Project, συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος. Κι όταν επιδοθεί στο δήμαρχο το τεύχος με τις περιγραφές, τις φωτογραφίες κι όλα τα αναγκαία στοιχεία, δεν μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι δεν γνώριζε το θέμα ή δεν του είχαν αναφέρει τίποτα σχετικό οι υπηρεσίες του...
Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι εύκολο να κρύψεις ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι, καθημερινά.
Σύμφωνα με στοιχεία της «Καθημερινής» (άρθρο της Έφης Χατζηϊωαννίδου, στο φύλλο της 29ης Μαρτίου 2008, που επικαλείται σχετικές μελέτες), μόνο στην Αττική οι λακκούβες ξεπερνούν τις 4000 και κάθε μέρα αυξάνουν τουλάχιστον κατά 7, λόγω πλημμελούς αντιμετώπισης των ζημιών.
Τα εκ κατασκευής προβλήματα (ας όψονται οι εργολάβοι κι όσοι παρέλαβαν το έργο λειψό ...), η ανυπαρξία συντήρησης επί πολλά χρόνια (ας όψονται τα κονδύλια που είτε δεν έφτασαν ποτέ είτε ήσαν λιγότερα των αναγκαίων), η κακή χρήση από τους οδηγούς (τριαξονικά φορτηγά με μπάζα από τη γειτονική κατεδάφιση περνούν από δρόμους φτιαγμένους το πολύ για μικρά ΙΧ), το «πάρτυ» των ΔΕΚΟ (που κάθε μια σκάβει όπου θέλει, όποτε θέλει, ακόμα κι αν ο δρόμος δεν έχει ούτε μήνα που στρώθηκε...) είναι μερικά μόνο από τα «παθήματα» που θα είχε να αφηγηθεί ένας οποιοσδήποτε δρόμος...
«Κερασάκι», τα τελευταία 2-3 χρόνια, η δραστηριότητα των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, των οποίων οι εργολάβοι σκάβουν συνεχώς νέα αυλάκια και παραχώνουν όπως-όπως τις οπτικές ίνες, προκειμένου να εξαπλωθούν τα δίκτυα, καθώς οι αιτήσεις των υποψήφιων συνδρομητών συσσωρεύονται...
Κάποιες προσπάθειες συνεννόησης έχουν αρχίσει, είναι αλήθεια, όμως, είμαστε ακόμα μακριά από μια σοβαρή εξέλιξη.
Απουσία πόρων... δημιουργεί ρήγματα!
Η καθ' ύλην αρμόδια τοπική αυτοδιοίκηση (ακόμα και η συντήρηση του τοπικού εθνικού δικτύου ανατέθηκε από το περασμένο καλοκαίρι στις νομαρχίες, χωρίς όμως να τους διατεθούν και ανάλογα κονδύλια, καθώς... ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος) τις περισσότερες φορές στερείται πόρων.
Δεν μπορεί να διαπιστώσει τα προβλήματα και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να συντηρήσει ουσιαστικά το οδικό δίκτυο στην περιοχή ευθύνης της. Κι όταν λέμε ουσιαστικά, εννοούμε να πραγματοποιήσει άμεσα επισκευές σε βάθος κι όχι να ρίξει έπειτα από πολλές εβδομάδες λίγη πίσσα ή ακόμα χειρότερα τσιμέντο πάνω στην άσφαλτο, για να βουλώσει επιφανειακά μια τρύπα.
Η «παραδοσιακή» ασυνεννοησία μεταξύ των αρμοδίων και η κατάτμηση των ευθυνών απλώς επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη κακή κατάσταση.
Έτσι, πρωτοβουλίες σαν το «Pin it» ίσως να αποτελούν τη μόνη διέξοδο σ' αυτό το (αιματηρό και δαπανηρό) αδιέξοδο. Κι ας υποστηρίζουν κάποιοι πως χωρίς μελέτες και σχέδια, σοβαρή δουλειά δεν γίνεται.
«Είδαμε τι κερδίσαμε τόσα χρόνια με τις μελέτες», όπως τόνισε στο Pathfinder κι ο Κώστας Εφήμερος. Το πρόβλημα διαιωνίζεται και, αντί να περιορίζεται, διογκώνεται προς όφελος των συνεργείων αυτοκινήτων και δικύκλων για να μείνουμε στην ελαφρότερη δυνατή συνέπεια, την υλική μόνο ζημιά...
Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Μήπως έφτασε ο καιρός να αποκτήσουμε πολιτική συνείδηση, χρησιμοποιώντας τη λέξη πολίτης με την αρχική της έννοια, δηλαδή εκείνος που εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις, ανάμεσά τους να νοιάζεται και να φροντίζει άμεσα και έμμεσα την πόλη στην οποία κατοικεί;
Μήπως πρέπει να πάρουμε κάποια πράγματα στα χέρια μας και να ασκήσουμε, καλοπροαίρετα πάντα, οργανωμένη πίεση εκεί που πρέπει, ως ενεργοί πολίτες; Η συμμετοχή στο Pin Project θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά.
Γιατί, με δράσεις σαν κι αυτή, ίσως τα πράγματα να γίνουν καλύτερα για όλους μας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Την Κυριακή ξεκινάει η Δ εθνική κατηγορία


Την Κυριακή 19-9-2010 ξεκινά το πρωτάθλημα της Δ εθνικής όπου ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς θα ταξιδέψει στην Σπαρτή για να αντιμετώπιση, εκτός έδρας, τον Α.Ο. Κροκεών
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 16:00 στο Δημ. Στάδιο Κροκών με Διαιτητές τους
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:! ΓΚΟΒΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Α ΒΟΗΘΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ
Β ΒΟΗΘΟΣ : ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΟΣ από την ΕΠΣ Αρκαδίας και
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ της ΕΠΣ Μεσσηνίας

Αύριο στο Δημ. Γήπεδο στα Τζανάτα ο ΑΟ Σάμης θα δώσει ένα ακόμα φιλικό με την ομάδα των Πρόννων στα πλαίσια προετοιμασίας της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, όπου φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα .

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΜΗΣ ΝΕΟ 9ΜΕΛΕΣ Δ/Σ


Σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας , που συνήλθε στις 28-8-2010 και συμφωνά με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού μας , εξέλεξε νέο 9\ μελες Διοικητικό Συμβούλιο, το όποιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του
                       ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ του
                                  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΤΟΥ ΡΟΖΑΝΝΑ του
                                        ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ : ΑΝΝΙΝΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ του
                    ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΕΛΗ:  ΒΛΑΧΟΥ ΖΩΗ
               ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
               του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
               ΔΙΑΓΑΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του
                ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
               ΔΡΑΓΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του
                ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
               ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του
               ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ


Η θητεία του Συμβουλίου λήγει την 1-6-2012



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Πολυχρονάτος Γεώργιος                                                :
 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Πολυχρονάτου Ροζάννα

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σακκούλας ΔΑΓΚΩΤΟ

Σήμερα  περιπάταγα στη Σάμη έπεσε στα χεριά μου ετούτο το χαρτί … σας το αναρτώ για να δείτε περί τίνος πρόκειται …. Α έμαθα ότι σε λίγο καιρό αρχίζουν και οι διανομές σανού

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ισχύ από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου ο νέος αντι-καπνιστικός νόμος

Σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου ο νέος αντι-καπνιστικός νόμος
«Χρυσό» θα πληρώνουν το τσιγάρο, όσοι από την Τετάρτη αποφασίσουν να το απολαύσουν σε δημόσιο χώρο. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα πρόστιμα είναι «παραδειγματικά» και θα τεθούν σε ισχύ μετά από ένα μήνα, καθώς το πρώτο διάστημα θα γίνονται απλές παρατηρήσεις και συστάσεις από τα αρμόδια όργανα ελέγχου.

Τα πρόστιμα για τους καπνιστές θα είναι κλιμακωτά ανάλογα με την παράβαση. Έτσι λοιπόν, ο παραβάτης θα πρέπει να πληρώσει 50 ευρώ για παράβαση σε δημόσιο χώρο, 100 ευρώ για παράβαση του νόμου σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδότοπους, και 500 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν όσοι παραβαίνουν κατ' εξακολούθηση το νόμο.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες εστιατορίων,μπαρ, καφέ κλπ.  τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ ενώ 1.000 ευρώ είναι το πρόστιμο σε όσους πωλούν είδη καπνού σε ανήλικους.