Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μάρκος Κοτσιλίνης: Το χρονικό της Μεγάλης Προδοσίας

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ (Winston Churchill) κάνοντας χρήση του φλεγματικού εγγλέζικου χιούμορ έλεγε ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν τις εκλογές, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά το σεξ (ναι αγόρια μου, και εσείς έχετε ακούσει ότι ήσασταν ο καλύτερος που είχε ποτέ της. Κορόιδα).
Τι θέλω να πω; Προσέξτε την παρακάτω ιστοριούλα και θα καταλάβετε.
Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε δει την ταινία Braveheart με το Μελ Γκίμπσον. Στην ταινία λοιπόν ο κεντρικός ήρωας, ο Γουίλιαμ Γουάλας (William Wallace), ηγείτο του αγώνα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας ενάντια στην Αγγλική κατοχή (Wars of Scottish Independence).
Στην μάχη του Φόλκερκ (Falkirk Battle) ο Γουάλας, έχοντας συνεννοηθεί με τους ευγενείς της Σκωτίας ότι θα συνασπιστούν και θα αντιμετωπίσουν από κοινού τον εχθρό, παρέταξε το στρατό του στο πεδίο της μάχης. Είχε συμφωνήσει με τους επικεφαλής ευγενείς, ότι θα επιτεθεί πρώτος στον αντίπαλο και με δικό του νεύμα, την κατάλληλη στιγμή, θα ακολουθούσαν και αυτοί από τους γύρω λόφους για να τον ενισχύσουν.
Ο Γουάλας λοιπόν πραγματοποίησε την προσυμφωνημένη έφοδο και όταν έκρινε εκείνος ότι απαιτούταν η συνδρομή των «συντρόφων» του ευγενών, κούνησε το κόκκινο λάβαρο, ώστε να ακολουθήσει η εφόρμησή τους. Φευ. Οι «σύντροφοι» τον εγκατέλειψαν να σφαγιασθεί από τους Εγγλέζους. Τον πρόδωσαν.
Τους χάλαγε το γλυκό γιατί φοβήθηκαν μήπως γίνει λαϊκός ήρωας και δε μπορούν να τον ξεφορτωθούν μετά με τίποτε.
Κάπως έτσι εγκατέλειψαν οι «σύντροφοι» και το Μάρκο τη 14η Νοεμβρίου 2010.
Ο Μάρκος κούνησε το λάβαρο, ακολουθούμενος από τον κόσμο που τον πίστεψε, αλλά τα «συντρόφια» του τη φύλαγαν και αυτομόλησαν στο μπλε στρατόπεδο. Το χρονικό της Μεγάλης Προδοσίας.
Τα κουκιά είναι μετρημένα και τα συμπεράσματα εξάγονται ευκολότατα. Piece of cake. Ένα και ένα κάνουν δύο. Το γλοιώδες και χαμερπές βαθύ κομματικό κατεστημένο θυσίασε την Ιφιγένεια. Αιδώς Αργείοι.
Όμως όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
Ο χρόνος γαρ εγγύς.
Ο Μάρκος ενάντια σε θεούς και δαίμονες πήρε 48%.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με τις «υπόγειες διαδρομές» που φιλοδοξούν να σκυλεύσουν τον πλούτο του νέου δήμου. Αμμουδιές, σπηλιές και ακίνητα.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με τα «συντρόφια» του ΠΑΣΟΚ που δε θέλουν ηγέτες αγαπητούς από τον κόσμο στο κεφάλι τους.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα αρκετά δυνατό αντίπαλο, τον Αλέκο τον Παρίση.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αντιμνημονιακούς ιέρακες.
Βρέθηκες αντιμέτωπος με τη λασπουριά και τις ανώνυμες προκηρύξεις.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με μία διχασμένη περιφέρεια.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με την άνευ προηγουμένου αποχή.
Βρέθηκε αντιμέτωπος και με δικά του λάθη. Τι τον χρειάζεσαι τον Πεταλωτή και το Ραγκούση Μάρκο μου; Ή τον άλλο το Ληξουριώτη με τα συνθήματα;
Έτσι τα γράφει το κισμέτ για τους τραγικούς ήρωες.
Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.
Τη βίαιη χοάνη της μοίρας δεν απέφυγε ούτε ο Αχιλλέας, ούτε ο Αλέξανδρος, ούτε ο Προμηθέας, ούτε ο Οιδίποδας, ούτε ο Ηρακλής, ούτε ο Καρλίτο Μπιγάντε (Carlito’s Way). Κατ’ ανάλογο τρόπο ούτε ο Μάρκος.
Το κοινό χαρακτηριστικό των τραγικών ηρώων είναι ότι παρά τις προσπάθειες τους να αποφύγουν το μοιραίο στο τέλος δεν τα κατάφεραν.
Οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες.
Ο Μάρκος δεν έπρεπε να κόψει πρώτος το νήμα. Έπρεπε να χάσει.
Όπερ και εγένετο.
Η ιστορία θα κρίνει.
Ύβρις και τίσις είναι ζευγάρι. Πάντα μία τραγωδία ολοκληρώνεται με την κάθαρση. Για να δούμε ποιοι οφείλουν χρεωστούμενα στην Κλωθώ.
Παίρνω μία φράση από στήλη του kefaloniaphotonews.gr
“ …Έδειξε ο Μάρκος στον πρώτο γύρο, ότι μπορούσε να κτυπήσει τη Δημαρχία.Όμως στον δεύτερο γύρο ήρθαν όλα ανάποδα.Όλοι τον πούλησαν…”
Για μένα ο Κοτσιλίνης είναι νικητής.
Άξιος Εστί.
Αλέξης Ν। Ζορμπάς


केफलोस-नेट.ब्लागस्पाट.कॉम

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου