Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Κράζουν τη Κεφαλονιά για τη τιμή εισόδου στη Μελισσάνη.Αντιγραφούμε από mourmoura.gr


Συντάχθηκε απο τον/την Mourmoura News
Κυριακή, 16 Αύγουστος 2009 12:27

Η απόλυτη ξεφτίλα για τον Ελληνικό τουρισμό, συμβαίνει στην…πανέμορφη κατά τα αλλά Κεφαλονιά.

Στο υπέροχο αυτό Ελληνικό νησί, υπάρχει στο Δήμο Μελισσάνης, μια υπέροχη φυσικού κάλους λίμνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα βουνό.

Με τις ευλογίες του Δήμου Συκεών, για να μπορέσει κάποιος να δει αυτή την φυσική επαναλαμβάνω λίμνη, θα πρέπει να πληρώσει είσοδο 7 ευρώ. Η περιήγηση στο εν λόγω ας πούμε σπήλαιο, επαναλαμβάνω φυσικό, περιλαμβάνει ξενάγηση με βάρκα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να δει κάποιος αυτή τη φυσική λίμνη, μέσα στο βουνό.

Σημείο πρώτο. Δεν χρειάζεται να γίνει καμία εργασία συντήρησης στο χώρο, καθώς κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στο χώρο, θα αλλοιώσει τα φυσικά χαρακτηριστικά της λίμνης.

Σημείο δεύτερο. Δεν πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, όπου έστω και τυπικά λόγω συντηρήσεως υπάρχει ένα σχετικό αντίτιμο στην είσοδο των αρχαιολογικών χώρων, που κανονικά ούτε αυτό θα έπρεπε να υπήρχε.

Σημείο τρίτo. Άντε και ο Δήμος δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει το βαρκάρη για να κάνει την ξενάγηση, έπρεπε η είσοδος να είναι στο αστρονομικό πόσο των 7 ευρώ, δηλαδή περίπου 2.400 δραχμές, για να δεις ένα φυσικό μνημείο?

ΕΛΕΟΣ Δηλαδή. Αυτό είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Καθημερινά η συγκεκριμένη σπηλιά, γίνεται πώλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Κρίμα που κάποιοι ανεγκέφαλοι προσδοκούν να γεμίσουν τα ταμία τους ή τις τσέπες τους με αυτό τον τρόπο.

Πήγαμε στη Λίμνη με το φακό του mourmoura.gr αλλά δεν μπήκαμε μέσα, έτσι για το γαμώτο. Αφήστε δε που στην ευρύτερη περιοχή, ο δήμος δεν έχει αξιωθεί να μαζέψει λίγο τη πόλη. Ένα σκέτο αχούρι είναι. Απορούμε που πάνε τόσα λεφτά!!!



poulata: Να πούμε ότι δεν υπάρχει Δήμος Μελλισανης αλλά λιμνοσπηλαιο Μελλισανη το οποίο βρίσκετε στο Δ.Δ. Καραβομυλου του Δήμου Σάμης , άρα ούτε Δήμος Συkεών υπάρχει .
Επίσης πρόκειται και για αρχαιολογικό χώρο αφού έχουν ανακαλυφθεί πολλά αντικείμενα με κορυφαίο αγαλματίδιο του Θεού Πάνα . (βλέπε http://sami.gr/el/info.asp?CatID=2&SCatID=2&EntityID=4 )

Όταν θέλετε να κραξετε κύριοι του mourmoura.gr κάντε το σωστά ….
Το μονό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι χάσατε μια υπεροχή βαρκάδα σ αυτό το μοναδικό λιμνοσπηλαιο … που κατά την άποψη μου αξίζει τα 7 €

Share on Facebook

3 σχόλια:

  1. Κατά τη δική μου γνώμη πάντως δεν τα αξίζει τα 7€ η πεντάλεπτη βαρκάδα. Ήρθαν καλεσμένοι να τους φιλοξενήσω και ήθελαν να δουν τη Μελισσάνη. Ντρεπόμουν όταν φτάσαμε στην πόρτα και είδαν την τιμή. Κι ακόμη περισσότερο ντράπηκα όταν είδαν ότι η βαρκάδα κράτησε το πολύ 5 λεπτά. Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να μπαίνουμε δωρεάν. Αλλά πρέπει να πληρώνουμε ένα συμβολικό ποσό, της τάξης των 2-3€. Την ημέρα που πήγα εγώ υπολόγισα ότι εκείνη τη στιγμή ήμασταν 5 βάρκες x 15 άτομα x 7€... Ας γίνει ο υπολογισμός. Ο Δήμος Σάμης εισπράττει ανά 5λεπτο 525€. Πού πηγαίνουν αυτά τα λεφτά; Καλά λέει το άρθρο (και ας αφήσουμε τις τυχόν λάθος ονομασίες του δήμου, για τη Σάμη τα λέει), η πόλη είναι χάλια. Είναι δρόμοι αυτοί; Που θυμούνται να τους ασφαλτοστρώσουν όταν έρχονται τα κόκκαλα των αγίων Φανέντων; Άντε, ας σταματήσω εδώ , γιατί δεν έχει τελειωμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή