Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Σε πύρινο κλοιό

Σπίτια καίγονται στον οικισμό Αγίας Παρασκευής του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες είναι κοντά στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.

Στις φλόγες πολλές περιοχές

Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες δασικά στρέμματα, σπίτια, καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια στην βορειοανατολική Αττική.
Σπίτια καίγονται στον οικισμό Αγίας Παρασκευής του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες είναι κοντά στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί Άνοιξη, Ανθούσα, Παλλήνη, Ντράφι, Άνω και Κάτω Σούλι, Σταμάτα, Διόνυσος και Ροδόπολη. Σε κίνδυνο και ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ και οι αρμόδιοι επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η γραμμή του ΟΣΕ από Κιούρκα έως και τον Άγιο Στέφανο.

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Κερατέα, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στο Ελαιοχώρι Πάτρας, σε Αχερούνες και Ασπούς Σκύρου, στο δήμο Ελατίων στη Ζάκυνθο και στα Λεύκτρα Βοιωτίας.

Στην Εύβοια η φωτιά έκαψε το Πλατανιστό και το Μετόχι, φτάνοντας στο Μπούρο.

Δηλώσεις Παυλόπουλου – Μαρκογιαννάκη
Η κατάσταση που εξελίσσεται είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της περιοχής, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε ότι στην όλη προσπάθεια ο κρατικός μηχανισμός είναι ενιαίος.
Ανέφερε επίσης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για να προστατέψει την περιουσία αλλά και τους πολίτες.

http://www.skai.gr/articles/news/greece/%CE%A3%CE%B5%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%8C23082009/


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου