Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΘHΣAYPOΣ AΠO ...ANΘPAKA!

Μία τρισδιάστατη πρόταση έκανε πρόσφατα ο δήμαρχος Σάμης και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανόλης Βαλέτας στον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, με στόχο ο πρώτος ενιαίος Δήμος του νησιού μας να έχει οφέλη από το δασικό μας πλούτο.
O κ. Βαλέτας πρότεινε στον κ. Παρίση την ελεγχόμενη ξύλευση από τα Δάση, την βιομάζα από τα ξύλα και την πράσινη ανάπτυξη, όπως γίνεται στο εξωτερικό.




Ειδικότερα, ο κ. Βαλέτας πρότεινε:



1. Καταγραφή των δασικών περουσιακών στοιχείων του Δήμου Κεφαλονιάς και ελεγχόμενη ξύλευση από το Δήμο, το Δασαρχείο και την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.



Υπολογίζεται ότι ο τζίρος του Δήμου από την ξύλευση αυτή θα είναι πολύ μεγάλος, αφού υπολογίζεται ότι μόνο από τα 53.000 στρέμματα δημοτικού δάσους Σάμης μπορεί να παραχθούν 125 χιλιάδες τόννοι κάρβουνο, που θα αποφέρουν κέρδη 125 εκατομμυρίων Ευρώ.



2. O Δήμος μπορεί να έχει μεγάλα κέρδη από τη βιομάζα, η οποία θα παράγεται από τα κομμένα κλαριά των δέντρων από τα δάση όλης της Κεφαλονιάς. Και



3. Να γίνει πράξη από το Δήμο Κεφαλονιάς η Πράσινη Ανάπτυξη, με ανταλλαγή διοξειδίου του άνθρακα (που παράγουν στην Ευρώπη οι διάφορες βιομηχανίες που ρυπαίνουν) με ανάλογο οξυγόνο από τα νησιά μας. Τέτοιες ανταλλαγές άρχισαν ήδη να είναι κερδοφόρες σε πολλά μέρη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου