Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΦΑΝΕΝΤΕΣ


Από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σάββατον 2 Μαΐου 2009
Ώρα 6 μ.μ. Λιμενοβραχίονας Σάμης
Άφιξις του πλοίου με τα Ιερά Λείψανα. Μεγαλοπρεπής και πάνδημη υποδοχή από τις Αρχές, τον Ιερόν Κλήρον και τον λαόν της Κεφαλονιάς. Απόδοση τιμών και εκκίνησις λιτανευτικής πομπής.
Ώρα 6.30 μ.μ. Κεντρική πλατεία Σάμης
Δοξολογία και Δέησις. Προσφωνήσεις και ομιλίες.
Ώρα 7.30 μ.μ. Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάμης
Κατάθεσις των Ιερών Λειψάνων στον Ιερόν Ναόν. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Προσκύνησις των Ιερών Λειψάνων.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009
Ώρα 7.30 π.μ. Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάμης
Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τας λατρευτικάς συνάξεις θα λαμπρύνουν δια της παρουσίας τους οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Λέρου, Καλύμνου κ.κ. Παϊσιος, Λαρίσης κ.κ. Ιγνάτιος, Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννης και ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Σπυρίδων.

Και δια την υποδοχήν του Σαββάτου 2 Μαϊου ώρα 5 μ.μ. Και δια την θείαν Λειτουργία της Κυριακής 3 Μαϊου ώρα 7 π.μ. θα υπάρχουν λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Αργοστολίου δια την μετακίνησιν των χριστιανών Δωρεάν.

2 σχόλια:

  1. Μήπως υπάρχει μια αντίφαση απ τη μια μεταξύ της απλότητας που διακήρυξε ο Χριστός, και κατ επέκταση και ο Χριστιανισμός,και όλης αυτής της υπερβολής απ την άλλη για την άφιξη των Ιερών Λειψάνων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πολύ σωστή παρατήρηση από τον φίλο μας αναγνώστη … που θα συμφωνήσω μαζί του … δυστυχώς αλλά μας δίδαξε ο Χριστός και αλλά βλέπουμε από την εκκλησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή