Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο Καραμανλής


Παραμένει στην ΝΔ ο Καραμανλής φεύγει απο αρχηγός

Με δηλώσεις τους στο Ζάππειο ο Κ.Καραμανλής παραιτήθηκε και είπε:

"Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους μας στήριξαν. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την θύελλα της σοβαρότερης μεταπολεμικής κρίσης.
Παρουσίασα χωρίς δεύτερη σκέψη τα όχι ευχάριστα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία. Θέλω να συγχαρώ τον Γιώργο Παπανδρέου για την νίκη του και ευχόμαστε να πετύχει στην μεγάλη πρόκληση των μεγάλων συγκυριών γιατί είναι εθνική υπόθεση.

Ως πρόεδρος της Ν.Δ είχα
την τιμή να ηγηθώ του προεκλογικού αγώνα σε 4 εκλογές με εκατομμύρια πολίτες στον σκοπό.

To 2000 αυξήσαμε τα ποσοστά μας και τo 2004 γίναμε κυβέρνηση ενώ κρατηθήκαμε το 2007.
Το 2009 πήγαμε σε εκλογές για να βγούμε από την παγκόσμια οικοονομική κρίση με τις μικρότερες συνέπειες. Κατέθεσα και ρεαλιστικό σχέδιο που πιστεύω ότι αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την εξασφάλιση από το 2011 μιας νέας προοπτικής για όλους και όχι για λίγους.
Οι πολίτες δεν ενέκριναν το σχέδιο που κατέθεσε και η επιλογή τους είναι σεβαστή. Έχουν τον τελευταίο λόγο.

Επειδή όμως πιστεύω ότι αυτή την πολιτική χρειάζεται η πατρίδα μας και επειδή η μόνη δύνσαμη που είχαν ήτσαν η σχέση μου με τους πολίτες ο μόνος υπεύθυνος και τίμιος δρόμος για μένα είναι ένας. Αναλαμβάνω την ευθύνη και δρομολογώ τις εξελίξεις για έναν νέο αρχηγό της Ν.Δ όπου δεν θα είμαι υποψήφιος και θα γίνει συνέδριο. Θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο συνέδριο και θα στηρίξω τον αρχηγό που θα αναδειχθεί. Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το εθνικό συμφέρον.



Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου