Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή Διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Γονέων Λυκείου Σάμης για άδικη Διαιτησία


Αναδημοσιεύουμε απo sami-roupaki.blogspot.com

Διαμαρτυρία για τον άδικο αποκλεισμό της ομάδας ποδοσφαίρου Λυκείου Σάμης

Καταθέτουμε ένσταση για τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των Λυκείων 1ου Λυκείου Αργοστολίου και Λυκείου Σάμης για άδικη διαιτησία, άδικη ακύρωση γκολ της ομάδας της Σάμης ως OFFSIDE, άδικα σφυρίγματα και ανάρμοστη συμπεριφορά του επόπτη με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το Λύκειο Σάμης με σκορ 1-0.

Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου Σάμης αναρωτιόμαστε κάθε χρόνο και θέλουμε άμεση απάντηση:

1. Πότε γίνεται η κλήρωση των ομάδων; (επειδή ποτέ δεν έχουμε κληθεί σ’ αυτή τη κλήρωση σαν σύλλογος ή σαν σχολείο).
2. Γιατί πάντοτε το 1ο Λύκειο Αργοστολίου δεν κληρώνεται να παίξει 1ο αγώνα και πάει κατευθείαν στα τελικά;
3. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν η κλήρωση του διαιτητή γίνεται κατόπιν προϋποθέσεων ή ορίζεται από εσάς κατά την κρίση σας.
4. Θα θέλαμε να μας απαντήσετε αν η εμφάνιση του διαιτητή με ολόσωμη φόρμα που αναγράφει «ΑΟΚΙ» (Αθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς & Ιθάκης) είναι εμφάνιση διαιτητή για σχολικό πρωτάθλημα.
5. Σας ενημερώνουμε ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής, που επιλέχθηκε, είναι συμπαίκτης με κάποια παιδιά από το 1ο Λύκειο Αργοστολίου. (Με αποτέλεσμα να αμφισβητούμε αν η διαιτησία είναι δίκαιη).
6. Σε έναν κρίσιμο σχολικό αγώνα δεν υπήρχε κανονικός επόπτης και χρησιμοποιήθηκε ένα 18 χρόνο παιδί, να παίξει το ρόλο του επόπτη, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθεί τον αγώνα αλλά να ασχολείται με τα παιδιά που βρίσκονταν στις εξέδρες και να ανταλλάσουν βρισιές και αντικείμενα (σας ενημερώνουμε ότι τα επεισόδια δεν γίνονταν με τα παιδιά του Λυκείου Σάμης αλλά με άγνωστα προς εμάς παιδιά). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο αγώνα ήταν πλήρης η διαιτησία.
7. Όπως γνωρίζουμε στην Κεφαλονιά υπάρχουν 20 έως 30 διαιτητές για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Για ποιον λόγο δεν ορίσατε κάποιον που ξέρει να διαιτητεύει αγώνες;
8. Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ο Αρχηγός της ομάδας μαζί με τα παραπάνω επισημαίνουν ότι δεν τους δόθηκε φύλλο αγώνα για να γράψουν τις παρατηρήσεις τους.

Επίσης σας ενημερώνουμε
ότι το Λύκειο Σάμης έβαλε το γκολ περίπου στο 50ο λεπτό. Ο Διαιτητής του αγώνα ακύρωσε το γκολ χωρίς να υποδείξει ο επόπτης καμιά παράβαση για OFFSIDE. Μετά από περίπου 2 λεπτά που είχε μπει το γκολ, ο διαιτητής συνεννοήθηκε με τον επόπτη από μακριά και ακύρωσαν το γκολ σηκώνοντας τη σημαία κατόπιν εορτής. Ο επόπτης που βρισκόταν προς την αντίθετη μεριά από εκείνη που έγινε η φάση, προς τη θάλασσα!!!.

Επειδή θεωρούμε πως εμείς ως γονείς και εσείς ως εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί έχουμε υποχρέωση να μάθουμε στα παιδιά μας να αγωνίζονται με ίσες ευκαιρίες, ομαδικότητα και ευγενή άμιλλα, και να μην οδηγήσουμε τα παιδιά μας να θεωρήσουν τους σχολικούς αγώνες ως αγγαρεία με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, που πιστεύουμε ότι θα έχει άσχημο αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών για την αυριανή τους πορεία στη ζωή ως πολίτες και αθλητές.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

Την ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Αργοστολίου στις 10-11-2009 και την ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του αγώνα στο γήπεδο Φαρακλάτων με κανονική διαιτησία και δίκαιη αντιμετώπιση.

Περιμένουμε άμεση απάντηση.

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ε. Ζαφειράτου
Η Πρόεδρος Ζ. Βλάχου
Η Γραμματέας Μ. Βαγγελάτου

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου