Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

"Φούσκα" η γρίπη των χοίρων... Η "τρομοκράτηση" στοχεύει σε χοντρή κονόμα;


"Η "γρίπη των χοίρων" με την οποία τρομοκρατούν καθ' υπερβολή καθημερινώς τον κόσμο από κάθε κατεύθυνση τα εγχώρια και παγκόσμια ΜΜΕ, έχει οπωσδήποτε την στόχευση της : "το εμβόλιο"! Και εκεί βρίσκεται η "χοντρή" κονόμα. Εδώ υπάρχουν τόσες και τόσες ασθένειες... με μεγάλο αριθμό ασθενών και "κρουσμάτων" και τώρα με τη "γρίπη των χοίρων" με κρούσματα σχετικά λίγα σε παγκόσμιο επίπεδο διασπείρουν τον τρόμο και τον πανικό. Και όλα αυτά για να τα οικονομήσουν οι εταιρίες που έχουν ήδη έτοιμο και το περιβόητο εμβόλιο που θα το μοσχοπωλήσουν.
Κλείστε τα αυτιά σας στις "σειρήνες" της κονόμας. Δεν τρέχει τίποτα με το "κατασκεύασμα" τους.
Ν.Τ"
πνευμονολόγος

http://lefteria.blogspot.com/2009/06/blog-post_6615.html

Share on Facebook

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ανδρέας Παπανδρέου


Ο Αντρέας Παπανδρέου υπήρξε εξέχων πολιτικός ηγέτης, Πλησίασε το λαό, είχε τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το λαό, αλλά και με τον πολίτη. Είχε μεγάλα πολιτικά χαρίσματα. Είχε στρατηγική σύλληψη των γεγονότων και μπορούσε να δει με διορατικότητα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η πατρίδα μας. Με την ισχυρή και χαρισματική του προσωπικότητα σφράγισε ένα σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.
Γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο από την Σοφία Μινέϊκο και τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος είχε διορισθεί από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου διοικητής Νήσων Αιγαίου.
Το 1923 η οικογένεια Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής στη Λέσβο, όπου ο Γέωργιος Παπανδρέου εκλεγόταν βουλευτής.
Το 1936, η δικτατορία της 4ης Αυγούστου τον συλλαμβάνει -μαθητή-για πρώτη φορά, για την αντιστασιακή του δράση.
Το 1959 ταξιδεύει στην Γιουκοσλαβία, όπου συμμετέχει καθοριστικά, σ' ένα πρόγραμμα του ΟΗΕ για την ανάπτυξη της χώρας. Εκεί γνωρίζει τον Μπροζ Τίτο, με τον οποίο και συνδέεται με μεγάλη φιλία. Το 1960 επιστρέφει στην Αθήνα, όπου γίνεται, κατ' αρχήν, σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην συνέχεια, ιδρύει, ύστερα από συνεννόηση με τον Κωσταντίνο Καραμανλή, το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών.
Το 1963 αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική και το γνωστοποιεί στους φίλους του, αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου που φέρουν ως πρώτο κόμμα την Ένωση Κέντρου.
Το 1964 στις εκλογές του Φεβρουαρίου εκλέγεται πρώτος με μεγάλη διαφορά βουλευτής της Ένωσης Κέντρου στο νομό Αχαϊας. Και στη συνέχεια ορκίζεται υπουργός Προεδρίας. Αργότερα, ορίζεται αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού, ενώ περνάει την πρώτη μεγάλη δοκιμασία όταν η ΕΡΕ τον κατηγορεί-χωρίς τελικώς να αποδειχθεί-πως ανέθεσε χαρισματικά σε φίλο του το πολεοδομικό σχέδιο της Πάτρας.

Το 1965, η αποστασία του Ιουλίου, η ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου και ο ανένδοτος αγώνας που αρχίζει κατά της Δεξιάς και των συνεργατών της αποστατών, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρής κεντροαριστερής τάσης στην Ένωση Κέντρου, της οποίας και ηγείται.
Το 1966 οι εξελίξεις στην Ένωση Κέντρου επισπεύδονται, ενώ μια ισχυρή ομάδα βουλευτών της στηρίζει ανοιχτά τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Το 1967 ιδρύει τους Δημοκρατικούς Συνδέσμους, ενώ ήδη του έχει απαγγελθεί κατηγορία ότι πρωτοστάτησε στην δημιουργία οργάνωσης στον Στρατό με την ονομασία "Ασπίδα". Οι χουντικοί τον συλλαμβάνουν το βράδυ του πραξικοπήματος και τον φυλακίζουν στη συνέχεια στις Φυλακές Αβέρωφ. Κάτω από τη διεθνή κατακραυγή αποφυλακίζεται.

Το 1968, αναχωρεί την 1η Γενάρη για το εξωτερικό. Και ένα μήνα αργότερα ιδρύει το ΠΑΚ στη Στοκχόλμη. Αναπτύσσει έντονη δράση στο εξωτερικό και πρωτοστατεί σε αντιχουντικές εκδηλώσεις, κάνοντας διάβημα ακόμη και στο Στέϊτ Ντιπάρμεντ. Προχωρεί σε συνεργασία με το ΠΑΜ, αλλά γρήγορα διαφαίνονται διαφωνίες με τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, κυρίως για τον χαρακτήρα που θα έπρεπε να λάβει ο αντιδικτατορικός αγώνας. Ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου πεθαίνει ο πατέρας του Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά η χούντα δεν του επιτρέπει να έρθει στην κηδεία του. Άφησε μόνον την σύζυγό του και τα παιδιά του να πάνε στην μεγαλειώδη κηδεία, στις 3 Νοεμβρίου.
Το 1973 ο Ανδρέας Παπανδρέου οργανώνει την Ευρώπη και την Αμερική. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΚ κηρύσσει τον αγώνα κατά της χούντας, με όλα τα μέσα.

Το 1974, είκοσι πέντε ημέρες μετά την πτώση της δικτατορίας επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις πρώτες εκλογές, της μεταπολίτευσης, στις 17 Νοεμβρίου το νεοϊδρυθέν κόμμα συγκεντρώνει το 13,58% των ψήφων και 13 βουλευτές.
Το 1975 συγκρούεται με στελέχη της Δημοκρατικής Άμυνας (Σάκης Καράγιωργος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κ.α.), πολλά από τα οποία διαγράφονται ή απομακρύνονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το 1976 διαγράφει σειρά στελεχών του ΠΑΚ (Γιάννη Τσεκούρα, Πάνο Βουρνά κ.α.), της Νεολαίας και τροτσκιστές.
Το 1977 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πραγματοποιεί την πρώτη του Συνδιάσκεψη. Λίγους μήνες μετά διπλασιάζει την εκλογική του δύναμη (25,34% και 93 βουλευτές) και παίρνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, την οποία είχε την περίοδο '74-'77 η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις.

Το 1981 στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου ο Ανδρέας Παπανδρέου κερδίζει περήφανη νίκη. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παίρνει το 48,06% των ψήφων και 174 έδρες.

Το 1982 παίζει καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της Κίνησης των "6" για την Ειρήνη, ενώ αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά και αραβικών κρατών (π.χ. της Λιβύης).
Το 1985 προτείνει στις 9 Μαρτίου, στην Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τον Σαρτζετάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Και κερδίζει τις εκλογές με 45,82% (162 βουλευτές). Ακολουθεί στην συνέχεια ένα πρόγραμμα οικονομικής λιτότητας. Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο Γεράσιμος Αρσένης. Γνωρίζει την Δήμητρα Λιάνη.
Το 1987 αντιμετωπίζει με επιτυχία την ελληνοτουρκική κρίση. Αποσοβείται ο πόλεμος.

Το 1988 κάνει το μεγάλο βήμα προσέγγισης της Τουρκίας. Χαράζει την γραμμή για "μη πόλεμο" και συναντάται στο Νταβός τον Γενάρη με τον Οζάλ. Οκτώ μήνες αργότερα ασθενεί σοβαρά και φεύγει για την Αγγλία, όπου χειρουργείται στο Χέρφιλντ τον Σεπτέμβριο. Ένα μήνα αργότερα η υπόθεση Κοσκωτά φουντώνει. Και ο Κοσκωτάς διαφεύγει στο εξωτερικό.
Το 1989, παίρνει, τον Μάϊο, διαζύγιο από τη Μαργαρίτα Παπανδρέου. Χάνει τις εκλογές στις 18 Ιουνίου. Εισέρχεται και πάλι στο νοσοκομείο-στο Γενικό Κρατικό-τρεις μέρες μετά τις εκλογές. Συγκροτείται κυβέρνηση Ν.Δ.-Συνασπισμού. Παραπέμπεται για την υπόθεση Κοσκωτά και για την υπόθεση των υποκλοπών από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του Συνασπισμού. Παντρεύεται την Δήμητρα Λιάνη. Χάνει για δεύτερη φορά τις εκλογές, στις 5 Νοεμβρίου. Συγκατίθεται για την συμμετοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα.
Το 1990 κερδίζει τις εκλογές η Ν.Δ. στις 8 Απριλίου και ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός.
Το 1991 αρχίζει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Πεθαίνει ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
Το 1992 το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Α.Παπανδρέου για όλες τις κατηγορίες, ενώ αναστέλλεται η δίωξη εναντίον του για τΤο 1993 κερδίζει για τρίτη φορά τις εκλογές τον Οκτώβριο με 46,8% των ψήφων (και 170 έδρες στη Βουλή).Το 1994 συναντάται με τον Αμερικάνο Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον-πρώτη επίσκεψη του ως πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Ορισμένοι τον κατηγορούν για το "πόθεν έσχες" της οικίας του στην Εκάλη.
Το 1995 δίνει το πράσινο φως για την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια η οποία υπογράφεται τον Σεπτέμβριο. Η σύζυγος του Δήμητρα Λιάνη αντιμετωπίζει επιθέσεις για την πρόθεση που εκδηλώνει να αναμειχθεί στην πολιτική. Ασθενεί σοβαρά μετά το ταξίδι στην Πάτμο και εισάγεται στις 20 Νοεμβρίου στο Ωνάσειο. Δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή κυρίως στα μέσα του Δεκεμβρίου και στα τέλη του μήνα δείχνει να επανακάμπτει.

Το 1996 παραιτείται από πρωθυπουργός στις 15 Γενάρη με γραπτή επιστολή του. Τρεις μέρες μετά εκλέγεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέρχεται από το Ωνάσειο στις 21 Μαρτίου 1996. Δύο μήνες μετά, δέχεται τον Γιασέρ Αραφάτ στην Εκάλη και λίγες μέρες αργότερα δέχεται σε συνεργασία το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκφράζει την πρόθεσή του να μιλήσει στο 4ο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συζητεί σε καθημερινή βάση με συνεργάτες του, όπως ο Αντώνης Λιβάνης, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Νίκος Αθανασάκης.
Ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 1996, δυόμισι ώρες μετά την τελευταία συνεργασία με κομματικά στελέχη για το Συνέδριο, χάνει τη μάχη με τον θάνατο.
Στην πολυκύμαντη ζωή του κατάφερε να αποδείξει ότι ήταν ένα πραγματικό "πολιτικό όν", με την έννοια που έδωσε στον όρο ο Αριστοτέλης.
Αυτό το κείμενο βασίζεται στο άρθρο «Ανδρέας Παπανδρέου» από την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια. Παραχωρείται η άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση αυτού του κειμένου κάτω από τους όρους της GNU Free Documentation License. Στην Βικιπαίδεια βρίσκεται ένας κατάλογος των συντακτών.

Share on Facebook

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ:ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΗΣ (Δ.Ε.Τ.Α.Π. Σάμης)
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού έξι ( 6 ) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών Κυλικείου Λιμνοσπηλαίου Μελισσάνης για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Αναλητικα:

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ
11/06/2009 8:18
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Δ/νση:Σάμη Κεφαλληνίας 280 80-Δημαρχείο Τηλέφωνο:26740-23710 Fax:26740-23063 E-mail:d-samis@otenet.gr ΣΑΜΗ/29-05-09 Αριθμ. Πρωτοκ. : 228

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πλήρωσης έξι ( 6 ) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
ορισμένου χρόνου της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού-Ανάπτυξης Πολιτισμού Σάμης, που εδρεύει στη Σάμη Κεφαλληνίας.
Έχοντας υπόψη:...
1. Tις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις των Ν.2225/1994, 2247/1994, 2266/1994, 2349/1995, 2527/1997, 2738/1999, 3051/2002, 3146/2003, 3174/2003, 3200/2003, 3260/2004 και 3320/2005.
2. Την αρ. 4777/20-08-99 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την οποία συστήθηκε η Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία ¨Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού, Ανάπτυξης και Πολιτισμού Σάμης¨ ΦΕΚ 1745/25-09-1999 Β΄.
3. Την υπ αρ. 2056/04-05-2009 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων περί έγκρισης πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ. Ορισμένου Χρόνου από τη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού-Ανάπτυξης Πολιτισμού Σάμης
4. Την υπ’ αρ. 06/2009 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΤΑΠ Σάμης με την οποία αποφασίζεται η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ. Ορισμένου Χρόνου διάρκειας 5 μηνών η οποία εγκρίθηκε με την αρ.66/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης.
5. Τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης ο οποίος εγκρίθηκε με την αριθμό 86/1999 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 3/2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης και εγκρίθηκε με την αριθ. 10-α/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης.
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού έξι ( 6 ) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών Κυλικείου Λιμνοσπηλαίου Μελισσάνης για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο...
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ:

κλικ εδω για να δειτε τα κρητιρια
Share on Facebook

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
Ο Δήμος Πυλαρέων Κεφαλληνίας έχοντας υπόψη:

τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει, την παρ. 2 του άρθρου 57 του Ν. 2218/94, την παρ. 3 του άρθρου 2 της υπ΄ αρ. 33/2006 Π.Υ.Σ. όπως και την παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν. 3146/2003, και την υπ΄ αριθμ. 53/2009 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαρέων,
Ανακοινώνει
την πρόσληψη ενός (1) ατόμου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη παροδικών ή εποχικών αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα καθαριότητας λιμένος για την εξής , κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα , με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική...
περίοδο:
Ειδικότητα
:Υ.Ε. Εργατών Καθαριότητας
Αριθμός:1
Ειδικά τυπικά προσόντα:Δεν απαιτούνται (Άρθρο 5 παρ.2 Ν.2527/97)
Χρονική διάρκεια:Πέντε (5) Μήνες


Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1.- Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2.- Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3.- Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση), με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης.
Εξαίρεση : Οι υποψήφιοι για θέσεις βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο (Ν.2207/1994 άρθρο 4 § 6).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Πυλαρέων (τηλ. 26740-61207 – αρμόδιος κ. Σπύρος Βαλλιανάτος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών , που αρχίζει από τις 13-6-2009 έως και 22-6-2009.
Τα Κριτήρια Κατάταξης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Ανακοίνωσης η οποία είναι αναρτημένη στο Δημαρχείο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΡΕΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ

Share on Facebook

Κλειστή η καντίνα στη Μελισσάνη. Κορακιάζουν οι επισκέπτες


Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης έχει ανοίγει με ωράριο : από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα , αλλά για τη λειτουργία της καντίνας δεν φαίνεται να έχει βρεθεί ακόμα λύση.

Ποιός νοιάζεται τώρα για τους κατάπληκτους επισκέπτες που φθάνουν εκεί και δεν βρίσκουν ένα νεράκι!! Ψιλοπράγματα !!! Από τη Κρήτη ήρθαν μερικά πούλμαν για να γνωρίσουν τη Κεφαλονιά "Ωρέ έχουμε και εμείς κουζουλάδα, αλλά έχετε και εσείς μεγάλη δόση*" λεει ο Κρητικός οδηγός του πούλμαν όταν το εξηγούμε τα καθέκαστα..

πηγη:
kefaloniapress.gr
-------------------------------------------------------------------
* εμεις εχουμε Κουρλαμάδα ...

Share on Facebook

Ναυάγιο στο τουρισμό: 22% μείωση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς!

Το θαύμα κράτησε πολύ λίγο. Τα στοιχεία των αφίξεων του φετινού (2009) Μαΐου στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς είναι απογοητευτικά. Οι αφίξεις των τουριστών που διακινούνται με πτήσεις charters έκαναν μια βουτιά της τάξης του μείον 22%, ενώ τον Μάιο του 2008 πανηγυρίζαμε για αυξήσεις των αφίξεων κατά 17%
Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 5.863 λιγότερα άτομα απο τον Μάιο του 2008.

Τις μεγάλες απώλειες είχαμε από το Ηνωμένο Βασίλειο ( 3.712 λιγότερες αφίξεις) , τις Σκανδιναβικές χώρες (1.789 λιγότερες αφίξεις) , τη Νορβηγία (578 λιγότερες αφίξεις) ενώ η Τσεχία εγκατέλειψε το νησί μας (τουλάχιστον τον Μάιο).

Κόλαση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη κατάσταση απο τις Σκανδιναβικές χώρες καταγράφοντας 81% μείωση των αφίξεων!!

Οι Βρετανοί τουρίστες κατέχουν το 81,85% του συνόλου των αφίξεων , συνεχίζοντας έτσι την απόλυτη «εξάρτησή» μας από τη Βρετανική τουριστική αγορά παρά τις κατά 17% απώλειες των αφίξεων.

Οι θετικοί δείχτες του Μαΐου του 2008 (με 17% αύξηση σε σχέση με το 2007), όχι μόνο εξανεμίστηκαν στους τέσερις ορίζοντες αλλά επιδεινωθήκαν , αφού η μείωση του 2009 είναι κατά τέσσερεις μονάδες μεγαλύτερη από την αύξηση του 2008.

Και τώρα τι κάνουμε; Πως θα αναπληρώσουμε τις απώλειες; Υπάρχει κανένα σχέδιο;


πηγη:
kefaloniapress.gr


Share on Facebook

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Δύο νέα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Δύο νέα κρούσματα της γρίπης Α ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν 22χρονο Αμερικανό υπήκοο, ο οποίος έφθασε από τη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ και ένα 8 μηνών αγοράκι, το οποίο ήρθε από τη Νέα Υόρκη. ΄Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ασθενείς τελούν κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθούν τις.....


προβλεπόμενες διαδικασίες.Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 14, εκ των οποίων οι 8 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.Επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.Το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.
http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_3340.html


Share on Facebook

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Ευρωεκλογές 2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ε.Τ. 107 ΠΟΥΛΑΤΩΝ


Εγγεγραμμένοι 352(48,6%)

ΨΗΦΙΣΑΝ 171/220

ΠΑ.ΣΟ.Κ 37,42 % 61 ΨΗΦΟΙ

Νέα Δημοκρατία 19,63% 32 ΨΗΦΟΙ

Κ.Κ.Ε. 19,02% 31 ΨΗΦΟΙ

ΛΑ.Ο.Σ 8,59% 14 ΨΗΦΟΙ

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση - Κυνήγι - Ψάρεμα - Παράδοση) 4,91% 8ΨΗΦΟΙ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,07% 5 ΨΗΦΟΙ

ΣΥΡΙΖΑ 2,45% 4 ΨΗΦΟΙ

Εργατικό Επαναστικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)1,84% 3 ΨΗΦΟΙ

Ενωση Κεντρώων 1,23% 2 ΨΗΦΟΙ

Α.Σ.Κ.Ε. 0,61% 1 ΨΗΦΟΙ

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) 0,61% 1ΨΗΦΟΙ

Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας 0,61% 1 ΨΗΦΟΙ

Ακυρα 6 3,51%

Λευκά 2 1,17%


Share on Facebook

Ευρωεκλογές 2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ::97%







Share on Facebook

Ευρωεκλογές 2009 Περιφέρεια Κεφαλληνίας / Δήμοι / Δήμος Σάμης

Περιφέρεια Κεφαλληνίας / Δήμοι / Δήμος Σάμης 100%

ΠΑ.ΣΟ.Κ 36.73 %
Νέα Δημοκρατία 24.47 %
Κ.Κ.Ε. 16.96 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ4.51 %
ΛΑ.Ο.Σ 4.39 %




Share on Facebook

Τα πρώτα πρωινά exit polls των εταιριών


Ο μέσος όρος των πρωινών exit polls των εταιριών MRB, GPO, Kάπα Reasearch, δίνει τα εξής αποτελέσματα :
ΠΑΣΟΚ 37,8%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 33%
ΚΚΕ 8,3%
ΛΑΟΣ 5,3%
ΣΥΡΙΖΑ 5,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,8%

Η διαφορά βρίσκεται στο 4,8% υπέρ του ΠΑΣΟΚ.


Share on Facebook

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Σας προσκαλούμε στην 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η μηνός Ιουνίου έτους 2009 ημέρα Τρίτη ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν. 3463/06 (ΔΚΚ) ΦΕΚ Α΄114/06 για την συζήτηση των κάτωθι θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση Μελετών: Α. ΄΄ Οδοποιία Δ.Δ. Καραβομύλου΄΄
Β. ΄΄ Οδοποιία Δ.Δ. Γριζάτων ΄΄
Γ. ΄΄ Οδοποιία Δ.Δ. Πουλάτων ΄΄
Δ. ΄΄ Οδοποιία Δ.Δ. Χαλιωτάτων ΄΄
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος

2. Έγκριση εκτέλεσης υπηρεσίας ΄΄ Εκπόνηση Χρηματοοικονομικού επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποίησης υφάλμυρου νερού Καραβομύλου για την υδροδότηση των Δήμων Σάμης και Πυλάρου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος

3. Έγκριση μελέτης ΄΄ Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Δ.Δ. Σάμης ΄΄
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος

4.Έγκριση Απόφασης υπ. Αριθμ. 2/2009 Τοπικού Σ/λίου Χαλιωτάτων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος

5.Περί Προσλήψεων Εποχιακού Προσωπικού για Λειτουργία Σπηλαίων Μελισσάνης – Δρογκαράτης Σύμφωνα με 33230/09 αποφ. Υφυπ. Εσωτερικών και 11275/09 απόφαση Διυπουργικής.
Εισηγητής: Ν. Φραντζής

6.Πρόσληψη Εποχιακού Προσωπικού (με Δίμηνη Σύμβαση ) για την λειτουργία Σπηλαίων Μελισσάνης – Δρογκαράτης
Εισηγητής: Ν. Φραντζής

7.Έγκριση Δαπάνης (αρθρ. 158 παρ 3α & 3γ ΔΚΚ) ποσού 6.500ευρώ για οργάνωση εκδήλωσης τελετής υποδοχής Ιερών Λειψάνων Αγίων Φανέντων και Φιλοξενία αντιπροσωπειών και φυσικών προσώπων
Εισηγητής: Δήμαρχος

8.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2009
Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

9.Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009
Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία

10.Αποδοχή Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2009
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος


Σάμη 4 Ιουνίου 2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ


Share on Facebook

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΦΑΡΣΑ!!!

Δείτε τι τους έκανε!!!Αυτή παριστάνει τη χήρα που όμως βλέπει παντού τον άντρα της. Εχει πάει για καφέ και μιλάει μόνη της.η μαλλον, με το φάντασμα του άντρα της και θα τους κάνει να το πιστέψουν για τα καλα.
Ετσι να γελασουμε λιγο.



Share on Facebook

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΦΩΤΙΑ ΣΕ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ.Ανανέωση


Σοβαρές υλικές ζημιές, υπέστη χτες το βράδυ στίς 23,00 ώρα περίπου,ι.χ. αυτοκίνητο στον Καραβόμυλο.Το αυτοκίνητο, ήταν παρκαρισμένο, σε δρόμο του χωριού, όταν ο κάτοχός του, ειδοποιήθηκε από διερχόμενο κάτοικο του χωριού, για το συμβάν. Τη φωτιά έσβησε κλιμάκιο της Π.Υ. της Σάμης. Αναμένεται εμπειρογνώμονας από το Αργοστόλι, για να διαπιστώσει, τα αίτια της πυρκαγιάς.
Αναρτηθηκε στο
http://vlahatasamis.blogspot.com/
-------------------------------------------------------------------------------------
POULATA:
3/6/2009
Μάθαμε από έγκυρες πηγές ότι τελικά πρόκειται για εμπρησμό … περιμένουμε το τελικό πόρισμα για επιβεβαίωση .

Share on Facebook