Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κεφαλονιά...

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή, σύμφωνα και με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το θερμόμετρο θα φτάσει στα Ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα νησιά του Ιονίου και σε τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, ο κίνδυνος που διαγράφεται είναι κατηγορίας 4 και αφορά τις περιοχές Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Σήμερα Κυριακή θα είναι μια δύσκολη μέρα και από πλευράς θερμοκρασιών, αφού ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία.
Οι επιστήμονες αποδίδουν την αύξηση της θερμοκρασίας τόσο στην εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο όσο και στις θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής που θα κινηθούν προς την περιοχή μας.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει προοδευτική πτώση τη Δευτέρα και την Τρίτη, για να σημειώσει νέα μικρή άνοδο από την Τετάρτη.


http://www.kefaloniaphotonews.gr/index.asp

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου