Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Νέο μπάχαλο στο ΔΣ Σάμης εξ αιτίας των .. χοίρων


Επεισοδιακή και η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμης, διαλύθηκε η συνεδρίαση πριν καν ολοκληρώσει το πρώτο θέμα.

Ο λόγος των χθεσινών γεγονότων ήταν ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου σε αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία θα επιλειφθεί το οριστικό κλείσιμο κτηνοτροφικής μονάδας της περιοχής της Σάμης επειδή επανειλημμένα έχει γνωμοδοτηθεί ότι ρυπαίνει τόσο το χωριό που είναι εγκατεστημένη όσο και γενικά τη περιοχή.

Πέτρα του σκανδάλου που άναψε τα αίματα στο ΔΣ ήταν ο ορισμός του εκπροσώπου αφού η πρόταση του Δήμαρχου πήρε μόνο 5 ψήφους (στους δέκα παρόντες). Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο των πέντε ψήφων προτάθηκε να ψηφίσει και να καταμετρηθεί η ψήφος και του προέδρου του χωριού Πουλάτων επειδή εκεί είναι εγκατεστημένη η κτηνοτροφική μονάδα.

Μετά από αυτή τη πρόταση επήλθε το χάος. Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολίτες που παρακολουθούσαν, ενδιαφερόμενοι άρχισαν να αντιδικούν για το νόμιμο της απόφασης ή όχι για να καταλήξουν στη διάλυση της συνεδρίασης χωρίς να παρθεί καμία απόφαση.

Το θέμα παραμένει ανοικτό, ως ανοικτή πληγή, για επόμενες συνεδριάσεις. http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7296&Itemid=38

σχολιο απο sami-roupaki.blogspot.com
Διαβάσαμε την δημοσίευση με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει ολόκληρο το Δήμο, πρωτίστως βέβαια το Δ.Δ. Πουλάτων. Μας έκανε εντύπωση η ένταση που φαίνεται να προκλήθηκε για ένα θέμα μάλλον διαδικαστικό. Ο εκπρόσωπος του Δήμου δεν είναι υπόλογος στο Δήμο που εκπροσωπεί; Έχει τόσο μεγάλη σημασία το πρόσωπο; Από την άλλη, δεν προβλέπεται οδός διαφυγής από αδιέξοδες ψηφοφορίες (ισοψηφίες κλπ); Να το καταμετρήσουμε και αυτό ως μία ακόμη περίπτωση στην οποία ο Δήμαρχος αδυνατεί να ελέγξει το Δημοτικό Συμβούλιο;

Περιμένουμε περισσότερες ειδήσεις και σχολιασμό από τους αναγνώστες μας.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου