Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

O Νικος Χανιάς για τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι κύριοι του σεβαστού αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος




Σε εκτέλεση των παραπάνω σχετικών επιστρέφω αυτή και απολογούμαι τα εξής :

"Δεν αποδέχομαι καμία από τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες, διότι στις προαναφερόμενες α και β σχετικές δεν λαμβάνεται υπόψιν, ούτε αναφέρεται ότι :
α. Έχω συνδικαλιστική ιδιότητα ως μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, μέλους της ΑΔΕΔΥ και σύμφωνα με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και την Διεθνή Σύμβαση Εργασίας προστατεύονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, η ...

διάδοση στοχασμών, η ελευθερία της έκφρασης, η ενημέρωση των συμπολιτών μας, η άσκηση κριτικής, η προαγωγή οικονομικών – εργασιακών συμφερόντων μας κ.λ.π.
β. Οι Πυροσβέστες είμαστε με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας Τακτικοί Δημόσιοι Πολιτικοί και ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Υπάλληλοι.
κ. Αρχηγέ
κατηγορούμαι ότι με τις πρόσφατες συνεντεύξεις μου στα ΝΕΑ και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διατάραξα «το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών».
Είναι πράγματι γνωστό ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχει παγιωμένο το αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη, τόσο έναντι της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας όσο και έναντι των κινδύνων από φυσικές καταστροφές (δασικές πυρκαγιές κ.λ.π.).
Αν όμως πραγματικά δεν γνωρίζετε τον βασικό υπεύθυνο για τους ανασφαλείς πολίτες θα σας παρακαλούσα, για τα πρόσφατα γεγονότα, να απευθυνθείτε στους :
• Κατοίκους του Υμηττού, που είδαν έντρομοι την φετινή φωτιά να φθάνει μέχρι τις πολυκατοικίες, να απειλεί την ζωή τους και να αφανίζει ότι πράσινο είχε απομείνει και τα πυροσβεστικά ελικόπτερα να μην υπάρχουν, επειδή κατά τον κ. Μαρκογιαννάκη….έβρεχε πρόσφατα.
• Στους κατοίκους της Ζακύνθου που είδαν να απειλείται το νησί από οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, ήδη κινδύνεψαν τα χωριά Άνω Βολίμες, Έξω Χώρα, Μέγα Αλώνι και έχουν καεί από 15 διαφορετικούς εμπρησμούς από πρόθεση πάνω από 3.000 στρέμματα δάσους και η πολιτεία να αγνοεί το αίτημα του Διοικητή της Π.Υ. προς τον κ. Αρχηγό αλλά και των φορέων του νησιού (έγγραφο του Νομαρχιακού Συμβουλίου και απόφαση ΣΝΟ) να στείλει για μεταστάθμευση ένα εναέριο μέσο και ταυτόχρονα να το στέλνει στην Μεσσηνία όπου δεν υπάρχουν ανάλογα συμβάντα, χωρίς να το έχει ζητήσει η Π.Υ. Καλαμάτας και να το εξαγγέλλει με ικανοποίηση ο Νομάρχης Μεσσηνίας στους κατοίκους του Νομού (βλέπετε το φύλλο Μεσσηνιακά της 14/07/2009 που συνυποβάλλω).
Αν όμως δεν σας πείθουν τα πρόσφατα και έχετε ακόμα αμφιβολίες σας καλώ να ρωτήσετε τους χιλιάδες των συμπολιτών μας που το 2007 είδαν 76 ανθρώπους να καίγονται και εκατοντάδες άλλους να χάνουν τις περιουσίες τους και την ίδια ώρα η κρατική μηχανή, του επανιδρυμένου κράτους, μέσα από μια πρωτοφανή ασυνεννοησία να αποδεικνύεται ανίκανη να τους προστατεύσει.
κ. Αρχηγέ
οι πολίτες δεν κινδυνεύουν ούτε από αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις ούτε από τους ενημερωμένους πολίτες. Ενδεχομένως κινδυνεύουν από Υπουργούς και παράγοντες που πλουτίζουν αθέμιτα, από Υπουργούς που το καταστροφικό 2007 δεν έβλεπαν κανένα υπεύθυνο παρά μόνο ασύμμετρες απειλές και στρατηγούς ανέμους, που στο δέος της θέας της καμένης Αρχαίας Ολυμπίας και του καβουρνιασμένου Κρόνιου Λόφου, έβλεπαν μόνο πέντε – έξι καμένα δέντρα.
Ο εθνικός φυσικός πλούτος, το περιβάλλον και οι πολίτες κινδυνεύουν από την συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτείας από την έλλειψη πολιτική γης (δασολόγιο – κτηματολόγιο - χρήσεις γης), από την έλλειψη υποδομών πυρασφαλείας στα δάση, από τον ελλειμματικό κατασταλτικό μηχανισμό, που πέρα από το φιλότιμο των πυροσβεστών που πάντα περισσεύει, εξακολουθεί να λειτουργεί με εξαπατημένους συμβασιούχους πυροσβέστες, με 3.300 κενά οργανικά, με παλαιά εναέρια μέσα και με πολλές ελλείψεις στον υπόλοιπο εξοπλισμό.
Αν μάλιστα γνώριζαν οι πολίτες, τους οποίους πρέπει όλοι να υπηρετούμε, ότι κατακαλόκαιρο αντί να ασχολείσθε με τα προαναφερόμενα σοβαρά προβλήματα, προσπαθείτε να κλείσετε το στόμα σε ένα συνδικαλιστή πυροσβέστη που επί χρόνια φοράει την αρβύλα του και έχει υπηρετήσει την Ελληνική κοινωνία σε εννέα διαφορετικούς Νομούς, τότε πραγματικά θα αισθάνεται εντελώς ανασφαλής.
Κατηγορούμαι επίσης για «σοβαρή διατάραξη της πειθαρχίας στις τάξεις του πυροσβεστικού Σώματος»
Αυτή η έκφραση κάτι μου θυμίζει … κάτι μου θυμίζει.
κ. Αρχηγέ
Όσο θα διαπιστώνω ότι ο Εθνικός φυσικός μας πλούτος και κατ’ επέκταση το περιβάλλον, η ζωή μας, συνεχίζουν να καταστρέφονται, όσο θα βλέπω μια αυτιστική και αδιάφορη πολιτεία να αδιαφορεί και να συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική, η συνείδηση μου ποτέ δεν θα μου επιτρέπει, έναντι οποιασδήποτε απειλής, ποινής ή καταναγκασμού, να παραμένω σιωπηλός.

Χανιάς Νικόλαος
Πύραρχος


http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_423.html


Share on Facebook

5 σχόλια:

  1. Δημοκρατικοί πολίτες, αλλά και ένστολοι πολίτες αντιδράστε και στηρίξτε τον Νίκο το Χανιά που προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα, για να μην ακούγομται αλήθειες. Ενας Αστυνομικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουράγιο Νίκο, ειμαστε μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσχος σε λίγο θα απαγορεύσετε να μιλάμε. Τι σας είπε ο άνθρωπος, τα αυτονόητα. Τόσο πολύ σας πείραξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΎΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΩΡΘΏΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙ?
    ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟΝ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΓΗΚΕ ΑΛΗΘΙΝΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΧΑΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΣΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΥΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ 2007 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή