Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΥ 3-1 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 από τον Παλληξουριακό, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Δημοτικό Στάδιο του Αγίου Αντωνίου. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας, και με αυτό το αποτέλεσμα οι Παλικισιάνοι ισοβαθμούν μεν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό, αλλά υπερτερούν έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια (5-4τ.).

Οι παίκτες του Δημήτρη Κουζηνού εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και εμφανώς επηρεασμένοι από τον κακό αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 2-0, με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Σημαντικό ρόλο στα παραπάνω, έπαιξε και το γεγονός πως από το 26' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Καραϊσκου, ενώ και στο 43' έμειναν με εννέα παίκτες στο γήπεδο, λόγω της αποβολής του Κοσμίδη.

Από την πλευρά του, το συγκρότημα της Παλικής μπήκε δυνατά στον αγώνα, έχοντας θέληση και πάθος για τη νίκη, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 21', όταν ο Καραϊσκος μπλόκαρε την μπάλα, σε απευθείας φάουλ του Λυμπερόπουλου. Στο 23', ο Σπ. Μαρκάτος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Δ. Πρεντάνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια. Σε μια φάση που φαινόταν “τελειωμένη”, ο Καραϊσκος έχασε τον έλεγχο της μπάλας λόγω του νερού, και στη συνέχεια ανέτρεψε το νεαρό Κατσιβέλη, με το Ν. Βουτσινά να καταλογίζει το πέναλτι και να αποβάλλει τον “ερυθρόλευκο” τερματοφύλακα...
Ο Ολυμπιακός, παίζοντας με παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να δεχτεί και ένα δεύτερο τέρμα, στο 45', όταν ο Λυμπερόπουλος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε το Γιαννά, κάνοντας το 2-0. Ενδιάμεσα, οι Σπ. Μαρκάτος (36' - με απευθείας φάουλ) και Δ. Πρεντάνος (39' - έσπασε το τεχνητό off-side αλλά τον πρόλαβε ο Γιαννάς) έχασαν καλές ευκαιρίες. Η μόνη φάση που καταγράφεται στο ενεργητικό των φιλοξενούμενων, ήταν αυτή του 6ου λεπτού, όταν ο Μπαζάρογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Γαλανός επενέβη έγκαιρα.

Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του έμπειρου Νίκου Μηρτσέκη στον αγώνα, έδωσε περισσότερη ώθηση στον επιθετικό τομέα για την ομάδα του Ολυμπιακού, που είχε την πρώτη του καλή φάση στο 54', όταν η μπάλα, έπειτα από δυνατή συρτή εκτέλεση φάουλ του Λουλούδα στον άξονα, κάπου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παπαϊωάννου φαίνεται να ανατρέπει το Μηρτσέκη στο ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, με το Διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μπαζάρογλου, μειώνοντας σε 2-1.

Ο Παλληξουριακός προσπάθησε ν΄ απαντήσει, όμως ένα δυνατό σουτ στην κίνηση από το Λυκούδη, στο 58', από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την κούραση από το βαρύ αγωνιστικό χώρο να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές (αποβλήθηκαν οι Λυμπερόπουλος και Μοσχονάς από τους γηπεδούχους), με τους παίκτες του Μπάμπη Αραβαντινού να έχουν τον πρώτο λόγο και στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, όπου και κατόρθωσαν να πετύχουν το τρίτο -πολυπόθητο- γκολ. Στο 80', ο Χ. Πρεντάνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 86' ο Δ. Πρεντάνος είχε τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά το πλασέ του, από πολύ πλεονεκτική θέση, δεν βρήκε στόχο. Ο τελευταίος, όμως, στο 90', με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή, νίκησε το Γιαννά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 υπέρ του Παλληξουριακού, που του δίνει και την πρωτιά στο Πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Βουτσινάς, με Βοηθούς Διαιτητές τους κ.κ. Λουκέρη και Καλαφάτη. Αποβλήθηκαν από τον αγώνα οι Κώστας Λυμπερόπουλος (62') και Μάκης Μοσχονάς (71') από τους γηπεδούχους και οι Αποστόλης Καραϊσκος (26') και Φραγκίσκος Κοσμίδης (43') από τους φιλοξενούμενους, ενώ την κίτρινη κάρτα του Διαιτητή, από πλευράς Ολυμπιακού αντίκρυσαν οι Δούρος, Κουτεντάκης και Λουλούδας.

Παλληξουριακός (Μπ. Αραβαντινός): Μαρκαντωνάτος, Λυκούδης, Σωκ. Μαρκάτος, Δ. Πρεντάνος, Λυμπερόπουλος, Γαλανός, Μοσχονάς, Παπαϊωάννου, Σπ. Μαρκάτος (70' Χ. Πρεντάνος), Κατσιβέλης, Wolnicki.

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς (Δ. Κουζηνός): Καραϊσκος, Δούρος, Tanushaj, Βεκερίδης, Τούρλας, Λουλούδας, Μπαζάρογλου, Κοσμίδης, Κανάκης (26' Γιαννάς), Ζάβαλης, Κουτεντάκης (46' Μηρτσέκης – 80' Παπαναστασάτος).

Δηλώσεις για τον αγώνα έκαναν οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Κουζηνός και Μπάμπης Αραβαντινός.

Δ.Κ.: “Δεν υπάρχει κριτική για ένα τέτοιο παιχνίδι, καθώς δεν μπορούσε να παιχτεί μπάλα σ' έναν αγωνιστικό χώρο όπως ήταν αυτός στο Στάδιο της Παλικής. Το σημαντικότερο ήταν πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, και για τις δύο ομάδες, όμως ήταν λάθος να γίνει ένα τέτοιο ματς, μέσα σ' ένα τέτοιο γήπεδο. Δίχως να θέλω να μειώσω τη νίκη του Παλληξουριακού σε καμία περίπτωση, απλά τονίζω πως σ' ένα ματς σαν αυτό του Σαββάτου θα κέρδιζε ο πιο τυχερός. Απλά, λέω και πάλι και πως δεν είναι εύκολο να γίνουν σχόλια για το παιχνίδι, σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό τομέα”.

Μπ.Αρ.: “Ήταν ένα ματς ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες, τις πιο δυνατές του Πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πειθαρχημένο του παιχνίδι και πιστεύω ότι αυτές οι δύο ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν έως το τέλος του Πρωταθλήματος και ο καλύτερος θα ανέβει. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, δεν έχω κάτι να δηλώσω, εμείς κερδίσαμε αυτό που θέλαμε να κερδίσουμε, απλά μπορούσε κι ο Ολυμπιακός και δε θέλω να μπω σε καμία συζήτηση για τη διαιτησία. Οι αποβολές ήταν δίκαιες και το παιχνίδι ήταν δίκαιο”.

- Μετά από 14 αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, Παλληξουριακός και Ολυμπιακός Κεφαλονιάς είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 34β., με τους Παλικισιάνους να υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Α.Ο. Εικοσιμίας, με 25β.
http://anexarttitos.gr

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου