Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Τι γινετε με τα σπηλαια?


Συμφωνά με πληροφορίες από τον κύκλο των εργαζομένων του σπηλαιου Μελισάνης κατόπιν ομόφωνης απόφασης, στάλθηκε επιστολή που ζητά την σύσταση εκτάκτου Δ.Σ. με αφορμή τη λειτουργία του σπηλαίου με παράνομες προσλήψεις
Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά :

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Η πλειοψηφία των εργαζομένων του Σπηλαίου Μελισσάνης Δήμου Σάμης, συναποφάσισε να προβεί στη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, πρόσκληση εντός 3 ημερών, με την σύμπραξη 6 δημοτικών συμβούλων, με αφορμή την παράνομη πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία των σπηλαίων, καθώς και την ανάγκη των εργαζομένων να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
1:Πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει επαναπρόσληψη του προσωπικού του σπηλαίου;
2:Σαφή και πλήρη ενημέρωση για την ημερομηνία πρόσληψης και απόλυσης.
3: Στην επιστολή απάντησης των αιτήσεων των εργαζομένων αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής: ΄΄ Η διαδικασία των προσλήψεων εποχικού προσωπικού για τη λειτουργία των σπηλαίων Σάμης θα γνωστοποιηθεί ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί προσλήψεων εποχικού προσωπικού. Συνεπώς η ως άνω αίτησή σας στην παρούσα φάση δεν θα ληφθεί υπόψη ΄΄.
Συμφωνά λοιπόν με τα παραπάνω προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: ποιες είναι οι κείμενες διατάξεις για την επαναπρόσληψη του προσωπικού στα σπηλαία ;


Οι εργαζόμενοι..


Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια ξεκίνησε με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και των 2 σπηλαίων (Μελισάνης – Δρογκαράτης). Στην πορεία αυτό δεν έγινε μια και οι εργαζόμενοι του σπηλαίου Δρογκαράτης άλλαξαν απόφαση . Γιατί άραγε?



Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου