Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση του Συλλόγου των καθηγητών του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Αργοστολίου,Δεν συνέβηκε μέσα στο σχολείο


Ο Σύλλογος των καθηγητών του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Αργοστολίου, θέλουμε να εκφράσουμε την θλίψη και την αποδοκιμασία μας για το ατυχές συμβάν της συμπλοκής ημεδαπών με αλλοδαπούς πλησίον του χώρου του σχολείου μας.

Παρακαλούμε, όμως να δημοσιεύσετε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργοστολίου που αφορά το παραπάνω συμβάν.

Κατά αρχάς η εκδήλωση δεν ήταν «πάρτυ» αλλά αποχαιρετισμός στους πρώτους απόφοιτους-εργαζόμενους ενήλικες μαθητές του Λυκείου μας, μετά από τέσσερα χρόνια παρακολούθησης.
Δεύτερον, η εκδήλωση κύλησε ήρεμα και ομαλά μέχρι περίπου τις 23.00 που έληξε και χαρακτηρίστηκε από όλους ιδιαίτερα πετυχημένη.

Τρίτον, το θλιβερό επεισόδιο συνέβη έξω από το χώρο του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων της εκδήλωσης, με αγροτικό αυτοκίνητο.

Η εκδήλωση αυτή, όπως και σειρά άλλων, έχει και το σκοπό της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων που αποτελούν το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας, πέρα των ημεδαπών, κυρίως, μαθητών μας.
Τελειώνοντας, αφού σας ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία, θα παρακαλέσουμε, τέτοια πολύπλευρα κοινωνικά θέματα να φιλοξενούνται στον τύπο με την ανάλογη ευαισθησία και όχι με πηχυαίους τίτλους, που παραπέμπουν σε καταστάσεις που πολύ απέχουν από το κλίμα του Σχολείου μας και το έργο που επιτελείται σε αυτό.

Το Σχολείο μας παραμένει όπως πάντα ανοιχτό στην κοινωνία, συνεχίζει την εκπαιδευτική κα κοινωνική προσφορά του στον τόπο και περιμένουμε τους μαθητές μας παλιούς και νέους την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο Σύλλογος των καθηγητών του Εσπερινού Γυμνασίου -Λυκείου Αργοστολίου

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου